/Taierea si indoirea hartiei pentru baza felicitarilor

Taierea si indoirea hartiei pentru baza felicitarilor

 

Pentru a obtine baza felicitarilor trebuie sa decideti ce marime vreti sa fie felicitarile si sa incepeti taierea hartiei.

Daca folositi hartie A4 e mai usor cu taiatul. Daca folositi hartie care vine la 70×100 cm va trebui taiata la dimensiuni care sa permita taierea lor cu trimmerul/ghilotina.

 

Materiale necesare

-hartie pentu felcitarea propriu-zisa – groasa de 200 mg e suficient,

-hartie pentru decupajele decorative – 130 mg, 160 mg,

-hartie cadouri, de orez, imprimata, stampilata,

-liniar,

-perforator,

-creion cu mina,

-foarfeca,

-cutter,

-punctator unghii/instrument embosare,

-trimmer/ghilotina.

 

 

Taierea hartiei

 • Ridicati rigla de fixare, verificati ca marginea hartiei sa fie dreapta folosind opritorul din partea de sus a trimmerului/ghilotinei si verificand ca lateralele sa fie paralele cu marcajele trimmerului/ghilotinei.
 • Daca hartia are model su este lucioasa pe o parte, orientati partea respectiva in sus. Prin taiere se creeaza o margine pe care o vreti la interior.
 • Marcati hartia unde vreti sa faceti taietura sau o puteti face la ochi. Recomand marcarea cand faceti felicitari de acelasi fel sau mini-felicitari.
 • Mutati cutterul la unul din capete, ridicati rigla de fixare, pozitionati hartia, coborati rigla de fixare si glisati cutterul.
 • Puteti taia mai multe coli suprapuse. Tineti cont de grosimea ce poate fi taiata de trimer/ghilotina si de grosimea hartiei folosite.

Daca folositi hartie A4 cel mai usor e sa o taiati in 2 pe verticala sau orizontala.

Pentu a obtine o alta dimensiune, scurtati hartia la 20-21 cm si o indoiti pe verticala.

Pentru mini-felicitari, pozitionati hartia cu lungimea catre opritorul trimmerului si taiati fasii de 4,5-5 cm.

Folositi resturile pentru a taia fasii de 1-1,5 cm grosime, pe care ulterior, le puteti folosi pentru a stampila mesaje, ce vor deveni ulterior accesorii pentru felicitarile voastre.

 

 

Indoirea hartiei

Folosesc spatiul pentru alunecarea cutitului de la ghilotina pentru a face big-ul (indoitura) cu un punctator de unghii.

 • Marcati mijlocul felicitarii cu un creion, pe aceeasi parte care a fost orientata in sus la taiere. Marginile lasate de taiere trebuie sa fie pe suprafata trimmerului/ghilotinei.
 • Treceti punctatorul de unghii cu grija peste mijlocul felicitarii. Aveti grija la presiune pentru a evita ruperea hartiei la marcare sau indoire.
 • Se indoaie hartia cu big-ul in exterior si cu grija la suprapunerea colturilor.
 • Plasati felicitarea pe o suprafata plana. Folositi un liniar pentru a trece peste indoitura felicitarii. In acest fel felicitarile vor sta inchise, nu usor departate, cum ar sta fara acest pas.
 • Verificati marginile. Daca sunt diferente de suprapunere, fixati felicitarea cu partea indoita catre opritorul trimmerului/ghilotinei si glisati cutterul de sus in jos. Repatati pe partea laterala care e deschide, apoi pe partea opusa, folosind si marcajele trimmerului/ghilotinei pentru a va asigura ca marginile felicitarilor sunt drepte.
 • Mini-felicitarilor sau notelor le puteti face o gaura cu capsatorul in unul din colturile de sus, prin care veti trece sfoara sau panglica pentru a o atasa cadoului.
De | 2021-03-02T16:52:51+00:00 februarie 28th, 2019|Comentariile sunt închise pentru Taierea si indoirea hartiei pentru baza felicitarilor

Despre autor: